Ambler Road

Our client found us through mutual friends, with a project to simply refurbish their recently purchased house and replace ramshackle extensions to the rear with a new extension over the three floors. Initial concepts were decided over a few bottles of wine and a couple of sketches and a small card model helped to crystallise the brief.

The solution was a large full width extension at ground level housing a new kitchen, dining and living area, set down to minimise its impact on the house and surroundings. The extension opens into the rest of the ground floor and to the rear garden, and a new large roof light helps fill the new extension with light.

The wedge shaped extension to the upper floors is zinc clad and sits lightly on to the existing rear elevation, its angled form allowing enough space for a bathroom at one level and a smaller shower room above.

Location
London
Similar
Holland Park Ave/Riversdale Road
Residential
Previous/Next

Ambler Road/Images