Kensington House

This project was for a couple with a teenage family, all at varying stages of leaving home and heading off to university. A standard London terraced house, they had fallen for its Georgian simplicity, but were shocked by its condition and how it was configured with very little storage, and an arrangement of rooms that meant one was constantly up and down the stairs.

Our brief was to completely refurbish and reconfigure the house, to create a better balance throughout. Levels were rearranged to suit our clients’ family and to make the most of each floor, while working with the existing layouts. This involved converting the existing lower ground floor for the teenage family, with a new basement level under the rear garden, which now provides sufficient layers of separation from the rest of the house. Kitchen and dining is on the ground floor and -  taking advantage of the high ceilings and large window - living is on the first. The master bedroom suite is on the second floor.

Throughout the house, the furnishings were chosen by the clients in collaboration with Mint Interiors, who, as previous clients of ours, had recommended Powell Tuck for the project.

Location
London
Residential
Previous/Next

Kensington House/Images