Pembridge Place

This property had few original features, as well as an ugly two storey back extension that was compromising the small rear garden. It was decided that, architecturally, we would focus on producing a design that would unify the house - to better stand the test of time - rather than retain a front façade that belied a fiercely contemporary interior.

Having said that, beyond the front elevation, the house was completely reconstructed, while great care was taken to respect the proportions and geometry of the restored original frontage, so that it would lock back into the new light and lateral flowing spaces, quite uncharacteristic of the original architecture. The new design allowed for rooms that can be endlessly configured, with doors that can be open to create large spacious areas or closed to step back into the original footprint of the house.

The house is in a Conservation Area, but as it isn’t listed, we were able to negotiate a 40% increase in size by remodelling the back and creating a basement under the lower ground floor. A new garden, designed by Jinny Blom, sits beautifully with the new lines of the house and creates a natural flow from the lower ground floor to the outside.

“You have created a stunning home for us. It is spectacular, both internally and externally! It has been fantastic to work on this project with you.”

Owner of property

Location
Notting Hill, Clapham
Area
724m2/7,800ft2
Similar
Oxford Gardens
Residential
Previous/Next

Pembridge Place/Images